ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα “Τζάντε” (Zante), ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων. Είναι το ενδέκατο σε έκταση ελληνικό νησί και το τρίτο (μετά την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα) και δεύτερο σε πληθυσμό νησί των Ιονίων νήσων. Η έκτασή της είναι 406 τ. χλμ και ο πληθυσμός ανέρχεται στους 40.758 κατοίκους (απογραφή 2011). Από την Πελοπόννησο απέχει 9,5 ναυτ. μίλια (από την Κυλλήνη του Νομού Ηλείας) και 8,5 ναυτ. μίλια από το πλησιέστερο βόρεια σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ

Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται στη βορειο-ανατολική πλευρά της Ζακύνθου, είναι μια από τις πιο καθαρές αμμώδης παραλίες του νησιού. Είναι μια ήσυχη περιοχή που διατηρεί μέχρι σήμερα το παραδοσιακό Ελληνικό στιλ. Κοντά βρίσκεται και η περιοχή Ξύγκια που είναι γνωστή ως ένα φυσικό spa με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Η βίλα έχει μαγευτική θέα στη θάλασσα του Ιονίου και είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεπτείτε τις Γαλάζιες Σπηλιές και το Ναυάγιο καθώς από το λιμάνι του Μακρύ Γιαλού μπορείτε να πάρετε τα καράβια που κάνουν αυτά τα δρομολόγια. Επίσης από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου γίνονται και δρομολόγια για το γειτονικό νησί της Κεφαλονιάς.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

100μ η παραλία Μακρύς Γιαλός
50μ οι κοντινές ταβέρνες
600μ Ξύγκια
3χμ το λιμάνι του Αγίου Νικολάου
3χμ οι Γαλάζιες σπηλιές
25χμ η πόλη της Ζακύνθου
25χμ το λιμάνι
28χμ το αεροδρόμιο

makris-gialos1
makris-gialos2
makris-gialos3